A4D | Ambition for Durability

De stichting A4D is opgericht op 21 maart 2020.

Duurzame ontwikkeling, implementatie en ondersteuning.
Als individuen hebben we gemerkt dat er behoefte is aan kennis op het gebied van duurzaamheid, daarom hebben wij de stichting A4D opgericht.
A4D wil de maatschappij voorzien van kennis op gebied van duurzaamheid.
Dit bereiken we door technische- en projectmatige ondersteuning bij duurzame ontwikkelingen en implementatie van projecten.
A4D biedt studenten de mogelijkheid om hun kennis op gebied van duurzaamheid te ontwikkelen en te vergroten.

Door de ambitie voor duurzaamheid en het willen bijdragen aan beter milieu zijn we met elkaar in gesprek gegaan voor het starten van de stichting. We zijn er trots op om zover te zijn dat we een stichting zijn geworden. Gedreven door resultaat.

Een belangrijk duwtje in de rug voor de oprichting van de stichting was de kennismaking met Albert Keizer. Albert is initiatief nemer voor het ombouwen van een zeilschip in Lauwersoog. Voor de momenten dat het niet waait wordt het schip voortgestuwd door twee dieselmotoren, Het schip heet de Ecolution en wordt omgebouwd naar een elektrische aandrijving met als voedingsbron een brandstofcel. De drijvende kracht van de Ecolution heeft ook ons gemotiveerd om de stap naar oprichting van de stichting te realiseren. Onze participatie in het project was het faciliteren van HAZOP. Het project wordt verder beschreven op de projecten pagina van deze website.

Missie

Duurzame ontwikkeling, implementatie en ondersteuning.

De Stichting Ambition 4 Durabilty (A4D) is opgericht doordat we als individuen gemerkt hebben dat er behoefte is aan kennis op gebied van duurzaamheid.
A4D willen de maatschappij voorzien van kennis op gebied van duurzaamheid. Dit bereiken we door technische- en projectmatige ondersteuning bij duurzame ontwikkelingen en implementatie van projecten. A4D biedt studenten de mogelijkheid om hun kennis op gebied van duurzaamheid te ontwikkelen en vergroten.

Visie

Het creëren van een duurzame toekomst

Doel

Ambition 4 Durability heeft als hoofddoel:

Daar waar nodig, de maatschappij voorzien van kennis op gebied van duurzaamheid.

Secundair doel:

Technische- en projectmatig ondersteuning te bieden aan duurzame projecten en ontwikkelen van producten, ideeën en nieuwe technieken.

Tertiair doel:

Studenten een platform te bieden om kennis op te doen, te vergroten en te ontwikkelen op gebied van duurzaamheid.